Meest gestelde vragen

Wat is het nut van een winterhoes?

De zon en de koude wind zorgen ervoor dat uw boom bevriest. Een winterhoes zorgt ervoor dat de bladeren beschermd blijven tegen de zon, en dat de boom in combinatie met een warmtelint een warmtebron heeft, waardoor de boom dus niet bevriest.

 

Voor welke bomen zijn er winterhoezen?

Voor vrijwel ieder boom is er een winterhoes, wij hebben een uitgebreid assortiment aan winterhoezen zodat er voor iedere boom een perfecte winterhoes is.

 

Wanneer moet ik een winterhoes om mijn boom/plant doen?

Wij raden aan een winterhoes te gebruiken vanaf gevoelstemperatuur onder de -5C. De meeste bomen/planten zijn bestendig tegen temperaturen boven het vriespunt. Gebruik bij zeer strenge vorst altijd een warmtelint, dit zorgt ervoor dat boom een warmtebron heeft.

 

Hoelang mag ik een winterhoes om mijn boom/plant houden?

Dit hangt af van de temperatuur. Zodra er geen (strenge) vorst meer is, kan u de hoes weer verwijderen. Maak op windstille dagen even de rits open voor licht en beluchten.

 

Wat moet ik doen met een boom/plant die in een plantenbak staat?

Wat u het beste kan doen is de plantenbakken inwikkelen met noppenfolie. Dit zorgt ervoor dat de vorst niet tot aan de wortels naar binnen kan dringen. U kunt u bodem bedekken met stro of ander bedekkend materiaal. Vervolgens doet u de hoes (+ eventueel warmtelint) om de boom heen.

 

Hoe voorkom ik dat de hoes wegwaait bij windstoten?

Advies is om bij veel wind, extra touw om de hoes heen te spannen, zodat deze zo min mogelijk bewegingsruimte heeft. Dit voorkomt tevens het klapperen en scheuren van de hoes.